Werven in uitvoering

  • UGent: site Plateau
  • Museum van de diamant: DIVA Antwerpen
  • Opleidingscentrum Campus T2 Genk
  • Museum van het stripverhaal Gent
  • Hoofdkantoor Thomas & Piron Namur
  • Provinciaal Instituut Sint-Goddelieve – Campus Rivierenhof Deurne
  • OCMW Blok B – Zottegem

Brandwerende koepel

Pauwels Glassprojects heeft 2 brandtesten uitgevoerd, voor een conform EN 13501-2:2007+A1:2009 geclassificeerd, 60 minuten brandwerend glasdak.

De ene proef werd uitgevoerd in het laboratorium van Warringtonfiregent te Gent, de andere bij Efectis in Nederland. Beide constructies zijn met succes beproefd volgens de normen (NEN-)1363-1:2012 en (NEN-)EN 1365-2: 1999.

De brandwerende koepel is opgebouwd uit een rubber-op-staal profiel met gecontroleerde waterafvoer waarin ruiten 4-zijdig worden gedragen. De onderconstructie is zo ontwikkeld dat deze project per project kan worden aangepast naar overspanning en modulatie toe. De oppervlaktebehandeling draagt niet bij tot de brandwerendheid van het glasdak, maw geen brandwerende verf of “ingepakt” staal.
Hiermee is het toepassingsgebied enorm vergroot en biedt ons systeem een uitermate grote ontwerpvrijheid voor de architect.

Afhankelijk van de glasmaten is er een toepassingsgebied van 0° tot 80°.

De geteste beglazing is voorzien van een structurele verbinding (maw geen zichtbare deklijsten aan de buitenkant van het glasdak). De beglazing kan in veel variaties en combinaties (dubbel of drievoudig glas, zonwerend, beloopbaar, gehard of gelaagd) toegepast worden.

Het toegepaste beglazingssysteem van Pauwels Glassprojects betreft een gecertificeerd beglazingssysteem dat voldoet aan de hedendaagse eisen qua lucht-, wind-, water- en slagregendichtheid en is zelfs uitermate geschikt voor uitbreiding naar hogere isolatiewaarden.